Onze vijf favoriete virtuele musea tours voor Nationale Museumweek

april 23, 2020 |
Gepubliceerd door:Sofie

Deze week wordt de zesde editie van de Nationale Museumweek georganiseerd. Aangezien we dit jaar gezamenlijk met z’n allen binnen blijven moeten we creatief zijn als we toch musea willen bezoeken. In deze tijd van zelf-isolatie en social distancing is er toch nog plek om je culturele en biologische kennis wat bij te schaven door middel van virtuele tours! Van Amsterdam tot Rome en Washington tot Parijs, we kunnen zelfs de hele wereld rondreizen vanuit je luie stoel! Dit zijn onze 5 favorieten musea om deze week een gratis virtueel bezoekje aan te brengen.

Rijks digi tour

Het Rijksmuseum – Amsterdam
Tijdens de digitale tour door dit Neerlandse juweeltje loop je door de fantastische lege zalen van het Rijksmuseum vol prachtige meesterwerken. Zonder rondrennende schoolklassen en trage toeristen kan je nu op je gemak De Nachtwacht, Het Melkmeisje en vele andere schilderijen bewonderen. De toevoeging van de audiotour maakt het plaatje compleet. Dompel je helemaal onder in de wereld van 17de eeuws Nederland en vergroot je kennis van de schildermeesters uit deze tijd.

Vaticaan digi tour

De Vaticaanse Musea – Rome
Ook de Sixtijnse Kapel is nu te bezichtigen zonder uren in de rij te staan! In deze tijd van binnen blijven heeft het Vaticaan 7 virtuele rondleiding openbaar gemaakt, langs al het pracht en praal dat de Musei Vaticani te bieden heeft. Laat je hypnotiseren door de betoverende fresco’s van Michelangelo, of de groter-dan-levensechte beelden in het Pio Clementio Museum. Er is voor ieder wat wils!

Washington digi tour

National Museum of Natural History – Washington D.C.
Van T-Rex, tot vlinder, van prachtige mineralen tot eeuwen oude fossielen en een goede tentoonstelling over de mens, het National Museum of Natural History in Washinton D.C toont door middel van de uitgebreide virtuele tours haar immense collectie. Een aanrader (en passend voor de tijden waar we nu in leven), de tentoonstelling Outbreak: Epidemics in a Connected World. 

Louvre digitour

The Musée du Louvre– Parijs
Het huis van de Mona Lisa heeft ook haar virtuele deuren geopend voor de kunstliefhebbers van de wereld. Deze online tours van het Louvre Museum nemen je mee langs de overblijfselen van de oude gracht van het museum, Egyptische oudheden en de Galerie d’Apollon. Neem snel een kijkje!

van gogh digi tour

Van Gogh Museum – Amsterdam
De schatten van Vincent van Gogh blijven gelukkig ook niet achter slot en grendel. Het Van Gogh Museum geeft ons de kans om alle zijn indrukwekkende werken digitaal te ontdekken. Wandel door het museum en bewonder zijn zelfportretten, de Amandelbloesem, de Zonnebloemen en nog vele andere indrukwekkende schilderijen.

Heb jij nu ook zo’n AHA-momentje na het lezen van deze case?

Je mag mij altijd mailen op birgit@acecreations.nl of stuur ons een berichtje

Ook interessant

Toon alles